У навчаннях біля узбережжя Корейського півострова візьмуть участь спецпризначенці, які спеціалізуються на "обезголовлюванні" противника

Біля узбережжя Корейського півострова проводять військові навчання
Фото: ЕРА

Сьогодні на Корейському півострові почалися спільні військові навчання США і Південної Кореї.

У навчаннях, які США та Південна Корея почали сьогодні проводити біля узбережжя Корейського півострова, бере участь підрозділ американських спецслужб, що спеціалізується на "обезголовлюванні" противника. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap News, посилаючись на власні джерела.

Підрозділ перебуває на борту атомного підводного човна, який бере участь у навчаннях.

У район, де проходять навчання, також скерували літак бойового управління і цілевказання JSTARS, який має стежити за пересуваннями наземних і військово-морських сил КНДР.

До навчань, які почалися в Японському і Жовтому морях на захід від Корейського півострова, буде залучено винищувачі, вертольоти і приблизно 40 суден, включно з авіаносцем американського флоту USS Ronald Reagan.

10 квітня США відправили з бази Гуам два стратегічні бомбардувальники B-1B до Корейського півострова для проведення навчань. Їх супроводжували південнокорейські винищувачі F-15K. Бомбардувальники відпрацювали удари по наземних цілях біля східного узбережжя Південної Кореї. Потім вони повторили маневри біля Китаю.

Телеканал KBS із посиланням на джерела в уряді Південної Кореї повідомляв, що КНДР має намір провести ядерне випробування або ракетний запуск у період із 10-го до 18 жовтня.