У Німеччині ввели кримінальне покарання за спалювання національного прапора

Раніше в Німеччині було заборонено спалювати тільки національний прапор ФРН
Фото: depositphotos.com

Причиною заборони на спалювання будь-яких прапорів у Німеччині стали антиізраїльські мітинги в Берліні 2017 року, на яких протестанти демонстративно знищували прапори Ізраїлю.

Бундестаг ухвалив зміни в закон, згідно з яким кожному, хто публічно спалить прапор Європейського союзу або національний прапор будь-якої держави, загрожує до трьох років в'язниці. Про це повідомляє Bild.

Як зазначає видання, до цього штраф або тюремне ув'язнення загрожували тільки в разі образи державних символів Федеративної Республіки Німеччини. Для гербів інших країн або Європейського союзу порівнянний захист був доступним тільки за певних умов.

Рішення про розширення переліку ухвалили у зв'язку з інцидентами 2017 року. Як повідомляє "Немецкая волна", тоді через визнання США Єрусалима столицею Ізраїлю в центрі Берліна відбулися масові демонстрації, на яких спалювали ізраїльські прапори і звучали антисемітські висловлювання.

Унаслідок цього інциденту міністр закордонних справ Зігмар Габріель пообіцяв ініціювати ухвалення нового закону, який вводив би заборону на спалювання прапорів.