У Новосибірську під час мітингу Навального покажуть фільм "Матильда"

Навальний заявив, що влада намагається зменшити число учасників на його мітингах
Фото: Еджик Фелькуцио / navalny.feldman.photo

Російський опозиційний політик Олексій Навальний повідомив, що у Новосибірську під час його виступу у місцевому кінотеатрі анонсували показ фільму "Матильда".

Регіональна влада у РФ застосовує різноманітні хитрощі, щоб на опозиційні мітинги приходило якомога менше людей. Про це повідомив російський опозиціонер Олексій Навальний у Facebook.

"Переважно механіка протидії проста – у цей же день у цей же час проводять інші мітинги або якісь концерти. Але ось у Новосибірській області знайшли взагалі геніальне рішення (ось що значить просунуте місто). Отримують перший приз", – написав він.

Політик зазначив, що зустріч призначено на 22 вересня о 18.00.

"Відгадайте, що ж станеться у Новосибірську 22 вересня о 18.00? Показ фільму "Матильда"! Це дуже класно. Сайт кінотеатру "Люксор" легко покаже нам, що це єдиний сеанс. Інших показів немає. Наступного дня теж немає. Тільки 22 вересня о 18.00, під час мого виступу... Обожнюю спостерігати, як корчить від нашої виборчої кампанії чинуш по всій країні: від Кремля до регіональних адміністрацій", – наголосив Навальний.

18 вересня у штабі Навального заявили, що зібрали "найбільший мітинг в історії" Омська.

13 грудня 2016 року Навальний оголосив про рішення брати участь у виборах президента Росії. Він заявив, що йде на вибори "з програмою про те, як зробити Росію справедливою і сучасною".

8 лютого 2017 року у повторній справі про розкрадання в особливо великому розмірі у компанії "Кировлес" Ленінський районний суд міста Кіров (РФ) визнав Навального винним і засудив до п'яти років позбавлення волі умовно, а також призначив штраф у розмірі 500 тис. руб.

Виступаючи 3 лютого з останнім словом у межах перегляду справи компанії "Кировлес", політик заявив, що вирок не зупинить його виборчої кампанії у президенти Росії.

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) РФ Елла Памфілова зазначила, що Навальний зможе взяти участь у виборах президента 2018 року, якщо з нього знімуть судимості чи змінять законодавство.