У Парижі перед новими протестами "жовтих жилетів" поліція затримала 354 особи

Затримання відбулися у Парижі
Фото: ЕРА

На Єлисейських Полях у Парижі поліція використовувала сльозогінний газ, щоб розігнати натовп протестувальників проти подорожчання пального.

Уранці 8 грудня у Парижі затримали 354 особи, причетних до акцій протесту проти подорожчання пального. Про це із посиланням на дані поліції повідомляє BFMTV.

127 затриманих узяли під варту, зазначає телеканал.

За інформацією BFMTV, на Єлисейських Полях у Парижі вже зібралося приблизно тисячу "жовтих жилетів". Щоб їх розігнати, застосували сльозогінний газ.

З огляду на рішення уряду підвищити із 2019 року податок на дизельне пальне і бензин у Франції в середині листопада почалися акції протесту. Мітингувальники заявляли, що підвищення призведе до зростання цін, в уряді пояснили ці плани боротьбою за охорону довколишнього середовища.

Протестний рух дістав назву "жовті жилети", оскільки мітингувальники були одягнені у флуоресцентні жилети, які мають бути в усіх автомобілях Франції.

1 грудня протести переросли у заворушення. Мітингувальники кидали каміння, зводили барикади, перевертали і підпалювали машини. Поліція застосувала сльозогінний газ і водяні гармати. Демонстранти також розмалювали стіни Тріумфальної арки і пошкодили її статуї.

5 грудня президент Франції Еммануель Макрон на тлі масових акцій протесту відмовився від планів підвищити податок на пальне.