У Північній Кореї повідомили про новий запуск ракет

За запуском ракет спостерігав Кім Чен Ин (на фото сидить)
Фото: kcna.kp

Випробуваннями північнокорейської зброї 16 серпня "енергійно" керував глава КНДР Кім Чен Ин, стверджує державне агентство ЦТАК.

16 серпня Північна Корея в присутності лідера країни Кім Чен Ина здійснила новий запуск ракет. Про це 17 вересня повідомляє державне агентство КНДР ЦТАК.

Кім Чен Ин, як стверджує агентство, "енергійно керував... випробувальною стрільбою з нової зброї".

Reuters із посиланням на південнокорейських військових зазначає, що КНДР випустила як мінімум дві балістичні ракети малої дальності. Вони схожі на ракети, запущені Пхеньяном 10 серпня, які теж назвали в КНДР "новою зброєю".

25 липня Північна Корея запустила дві ракети малої дальності в Японське море з півострова Ходо. 31 липня ще дві балістичні ракети було випущено на східному узбережжі країни. У Пхеньяні заявили, що випробовують нову керовану ракету, яку можна застосовувати в майбутніх наземних військових операціях.

Уранці 2 серпня в Північній Кореї відбулися чергові випробування балістичної ракети ближнього радіуса дії. 6 серпня КНДР провела четверті за останні два тижні ракетні запуски.

Президент США Дональд Трамп заявляв, що останні запуски ракет КНДР не порушують домовленостей, досягнутих між ним і главою Північної Кореї Кім Чен Ином.

Глава Пентагону Марк Еспер заявив, що США не будуть різко реагувати на запуски ракет, які останнім часом провела Північна Корея, і мають намір "тримати двері відчиненими" для переговорів із Пхеньяном.

9 серпня Трамп розповів, що отримав "дуже гарний і позитивний лист" від лідера КНДР Кім Чен Ина.

10 серпня Північна Корея запустила в Східне море два снаряди, які, імовірно, є балістичними ракетами малої дальності, повідомили в Південній Кореї.