У РФ Сафронова підозрюють в переданні даних розвідки Чехії, яка діяла в інтересах США – адвокат

Сафронова суд у Москві відправив під арешт
Фото: ЕРА

Слідство вважає, що нинішній радник голови "Роскосмосу" Іван Сафронов передав 2017 року таємні відомості про військове співробітництво РФ із близькосхідною та африканською країнами, розповів адвокат Іван Павлов.

Заарештованого в Москві у справі про державну зраду колишнього кореспондента видання "Коммерсантъ", радника голови "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна Івана Сафронова підозрюють у переданні таємних даних розвідки Чехії.

Про це журналістам повідомив адвокат Іван Павлов, передає "Медуза".

"Справу було порушено 6-го числа, тобто вчора. Але в ній уже сім томів, прошитих та пронумерованих, із кірками. Таке рідко буває навіть за роки попереднього слідства. За вашим колегою дуже довго стежили", – сказав він.

За даними Павлова, слідство вважає, що Сафронов 2017 року, за п'ять років після вербування, "через інтернет передав таємні відомості про військове співробітництво Росії із близькосхідною та африканською країнами". Розвідка Чехії, за версією обвинувачення, діяла під керівництвом США.

Про затримання 30-річного Сафронова стало відомо вранці 7 липня. У ФСБ Росії обвинуватили Сафронова в роботі на "одну зі спецслужб НАТО". У "Роскосмосі" заявили, що затримання радника не стосується поточної роботи в держкорпорації.

Увечері Лефортовський суд Москви заарештував Сафронова до 6 вересня. Захист має намір оскаржити запобіжний захід.

Сафронов вважає, що його переслідують за журналістську діяльність.