У РФ учителям рекомендували не користуватися іноземними месенджерами та соцмережами, щоб уникнути витоку інформації

У кількох самарських школах використання іноземних месенджерів обмежать із 1 листопада
Фото: pixabay.com

За рекомендаціями департаменту освіти адміністрації російського міста Самара вчителі щодо робочих питань замість іноземних інтернет-сервісів, месенджерів та соцмереж користуватимуться російським месенджером "ТамТам".

Департамент освіти адміністрації Самари надіслав у муніципальні школи листи із проханням не використовувати для обміну робочою інформацією іноземні інтернет-сервіси (Gmail, Yahoo, Google Drive), месенджери, соцмережі та хмарні сервіси. Лист опублікував у Facebook користувач Сергій Федоров.

Окрім того, департамент попросив посилити контроль за діями користувачів в інтернеті у школах.

Фото: Sergey Fedoroff / Facebook

На підставі цього листа директор самарської школи "Денний пансіон-84" Яків Фіш підписав наказ, у якому йдеться, що для робочих цілей працівники школи можуть користуватися російським месенджером "ТамТам". До 31 жовтня їм потрібно зареєструватися в цьому месенджері, а з 1 листопада буде припинено спілкування зі службовою метою в чатах Viber. Документ також оприлюднив Федоров.

В організаційному відділі муніципального департаменту освіти розповіли газеті "Коммерсантъ", що хотіли попередити освітні установи про використання іноземних месенджерів, щоб не сталося "витоку внутрішньої інформації".

"Ми попередили керівництво установ, щоб вони обмежили доступ, але не відстежували, чи вживають заходи", – підкреслили в департаменті.

У двох школах газеті розповіли, що використання іноземних месенджерів обмежать із 1 листопада. Учителька історії та суспільствознавства школи №139 Олена Якушева повідомила, що це питання обговорювали на нараді серед директорів і завучів шкіл.