У Сирії внаслідок вибуху фугасу поранено чотирьох російських журналістів і п'ятьох військових

Сирійська армія заявила про повне звільнення міста Дейр-ез-Зор від бойовиків ІДІЛ 3 листопада
Фото: ЕРА

Журналістів російських телеканалів НТВ і "Звезда" було поранено внаслідок підриву керованого фугасу в сирійському місті Дейр-ез-Зор.

У Сирії під час вибуху фугасу поранено чотирьох журналістів російських телеканалів НТВ і "Звезда", а також п'ятьох військовослужбовців. Про це повідомляє НТВ із посиланням на повідомлення міністерства оборони РФ.

Вибух стався в одному з житлових кварталів міста Дейр-ез-Зор. За даними міноборони, підрив був керованим.

Унаслідок вибуху постраждали журналісти НТВ Ілля Ушенін і Тимур Воронов, а також телеканала "Звезда" – Костянтин Худолєєв і Дмитро Стародубський. Постраждалі військовослужбовці, за повідомленням міноборони, займалися розмінуванням місцевості.

Усіх постраждалих евакуювали на російську авіабазу Хмеймім, де їм надали необхідну медичну допомогу. Повідомляють, що їхньому життю нічого не загрожує.

Воєнний конфлікт у Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська САР, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили.  У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ почала коаліція на чолі зі США.

У вересні 2015 року до конфлікту приєдналася Росія, яка підтримує президента САР Башара Асада.

Сирійська армія заявила про повне звільнення міста Дейр-ез-Зор від бойовиків "Ісламської держави" (ІДІЛ) 3 листопада. Операція зі звільнення міста тривала понад місяць. Дейр-ез-Зор стратегічно важливий для ІДІЛ, оскільки є столицею багатого нафтою регіону і розташований біля іракського кордону.