У США російському адвокату Весельницькій висунули обвинувачення у справі про відмивання грошей

За даними американської сторони, Весельницька перебуває в РФ 
Фото: Nataliya Veselnitskaya / Facebook

Прямого зв'язку зі справою про втручання РФ в американські вибори у справи про відмивання грошей російським бізнесменом, де фігурує російський юрист Наталія Весельницька, немає, зазначає The New York Times.

Facebook

У США російському адвокату Наталії Весельницькій, яка вже фігурує у справі про втручання РФ в американські вибори, висунули обвинувачення у справі про відмивання грошей російським бізнесменом. Про це 8 січня повідомляє The New York Times.

Весельницьку в Нью-Йорку обвинуватили у спробі зірвати розслідування міністерством юстиції США фактів відмивання грошей впливовим російським бізнесменом і його інвестиційною компанією.

Видання підкреслює, що прямого зв'язку зі справою про втручання у вибори в нового розслідування немає, проте воно підтверджує, що Весельницька "мала глибокі зв'язки з високопосадовцями російського уряду".

The New York Times опублікувала повний текст обвинувачення. Він складається із 41 пункту, займає 19 сторінок і датований 20 грудня 2018 року.

В обвинувальному висновку йдеться, що юрист із Росії таємно співпрацювала з високопосадовцем із російської прокуратури під час підготовки відповіді, яка "навмисно вводить в оману", яку згодом подала до Федерального окружного суду Південного округу Нью-Йорка.

За даними прокуратури, Весельницька перебуває в Росії.

Російського бізнесмена, який є фігурантом американської справи про відмивання грошей, звуть Денис Кацив, зазначає видання.

Весельницкая проходить у справі про втручання РФ в американські вибори. За даними The New York Times, у червні 2016 року у Trump Tower у Нью-Йорку відбулася зустріч, у якій брали участь Весельницька, син президента США Дональд Трамп – молодший, зять Дональда Трампа Джаред Кушнер і колишній голова виборчого штабу Трампа Пол Манафорт.

У липні 2017 року газета The New York Times написала, що Трамп-молодший зустрівся з Весельницькою, щоб одержати компромат на тодішню суперницю свого батька на виборах Гілларі Клінтон. Цю інформацію Трамп частково підтвердив у серпні 2018 року.

Весельницька в інтерв'ю Bloomberg у листопаді 2017 року розповіла, що Трамп-молодший натякнув їй про ймовірний перегляд санкцій проти РФ, пов'язаних із загибеллю юриста Сергія Магнітського.