У США розсекретили ще 676 документів у справі про вбивство Кеннеді

Кеннеді було вбито 22 листопада 1963 року
Фото: EPA

Національний архів США опублікував на своєму сайті нову порцію документів у справі про вбивство 35-го американського президента Джона Кеннеді.

Національний архів США оприлюднив ще частину документів, які пов'язані з убивством американського президента Джона Кеннеді. Файли опублікувано на сайті відомства.

Мова йде про 676 документів.

Більша частина розсекречених документів – 553 файли – стосується ЦРУ. До релізу також включено документи американських міністерств юстиції та оборони, а також папери спеціального комітету Палати представників Конгресу США з розслідування вбивств.

Наприкінці жовтня у США розсекретили майже 2,9 тис. архівних документів про вбивство Кеннеді.

Матеріали, на думку журналіста Джеральда Познера, зможуть пролити світло на те, що саме "ФБР і ЦРУ знали про Лі Гарві Освальда (підозрюваний у вбивстві Кеннеді. – "ГОРДОН") і не відкрили для комісії Ворена (спеціальний орган, створений у 1964 році для розслідування вбивства Кеннеді, названий за ім′ям голови комісії Ерла Ворена."ГОРДОН")".

Джон Кеннеді – один із наймолодших президентів США, який перебував при владі протягом майже трьох років. Виступав за поліпшення відносин між США і СРСР. За його правління сталися великі зовнішньополітичні кризи – Берлінська і Карибська, а також невдале висадження в затоці Свиней. Кеннеді було вбито 22 листопада 1963 року.

Згідно із соцопитуваннями, 62% американців уважає, що вбивство Кеннеді було замовним, писала The Washington Post.