У ВООЗ заявили про ймовірне зменшення кількості нових випадків зараження коронавірусом у Китаї

У провінції Хубей кількість інфікованих зростає
Фото: ЕРА

5 лютого стало першим днем, коли в Китаї скоротилася кількість нових випадків зараження коронавірусом, повідомив виконавчий директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Майк Раян.

Кількість нових випадків захворювання коронавірусом 2019-nCoV в Китаї 5 лютого вперше скоротилася порівняно з попереднім днем. Про це 6 лютого заявив виконавчий директор Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних програм Майк Раян, пише Reuters.

За його словами, про те, що пік епідемії минув, говорити поки що зарано. Раян додав, що в китайській провінції Хубей, звідки новий тип коронавірусу почав поширюватися, зростання кількості хворих триває.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. Водночас у ВООЗ не вважають, що спостерігається пандемія коронавірусу.

Станом на 24.00 6 лютого кількість загиблих від нового коронавірусу в Китаї збільшилася до 636 осіб, кількість інфікованих у країні становить 31 161 особу, 1540 жителів Китаю вже вилікували і виписали.