Україна слідом за ЄС може скасувати перехід на літній та зимовий час – Мінекономрозвитку

У разі ухвалення ЄС рішення про скасування переходу на літній час те ж саме може зробити й Україна
Фото: ЕРА

У Мінекономрозвитку України повідомили, що немає економічного обґрунтування щорічного переходу на літній і зимовий час.

Україна може скасувати перехід на літній і зимовий час слідом за Європейським союзом. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку ТСН.uа.

"Україною взято курс на євроінтеграцію, яким передбачається імплементація європейського законодавства. Чинний на території України порядок обчислення часу є оптимальним, узгодженим із міжнародною практикою обчислення часу", – повідомили у відомстві.

У Мінекономрозвитку заявили, що в разі ухвалення ЄС рішення про скасування переходу на літній час вони звернуться до Кабінету Міністрів України з пропозицією внести зміни до порядку обчислення часу на українській території.

"Економічне обґрунтування щорічного переходу на літній час та інформація про зменшення споживання електроенергії під час переходу на літній час у Мінекономрозвитку відсутні", – заявили у прес-службі Мінекономрозвитку.

31 серпня президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європейський союз має намір відмовитися від переведення годинників на зимовий і літній час після того, як під час онлайн-опитування більшість європейців висловилася за його скасування.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року, Україна щорічно переходить на літній час в останню неділю березня, а на зимовий  в останню неділю жовтня.