Уряд Японії скасовує надзвичайний стан, запроваджений через коронавірус

У Японії був порівняно м'якший карантин
Фото: ЕРА

Японія від сьогодні остаточно вийшла з режиму надзвичайного стану, введеного через пандемію коронавірусу. Особливий режим скасували в п'яти регіонах, які залишилися.

Сьогодні уряд Японії скасовує режим надзвичайного стану у країні, введений через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє телеканал NHK.

За словами прем'єр-міністра Сіндзо Абе, скасують режим НП у п'яти префектурах країни: у столичному окрузі Токіо, префектурах Тіба, Канагава, Сайтама і Хоккайдо. Це останні регіони Японії, де зберігалася надзвичайна ситуація через COVID-19.

Абе зазначив, що ділову активність у Японії відновлюватимуть поетапно. Він підкреслив, що уряд буде думати, як громадяни країни можуть вести бізнес і звичне життя, водночас не ризикуючи заразитися.

Обмежувальні заходи в Японії були значно м'якшими, ніж в інших країнах. Людям не було заборонено відвідувати магазини, гуляти і займатися спортом. Однак необхідність ізоляції призвела до зниження ділової активності.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Загалом у світі, за даними Університету Джонса Гопкінса, захворіло 5,4 млн осіб, понад 345 тис. із них померло, а 2,17 млн одужали.

У Японії на сьогодні 16 550 хворих, 820 летальних випадків.