В Амстердамі через помилкову тривогу про викрадення літака евакуювали аеропорт

Військова поліція оточила аеропорт "Схіпгол" через неправдиве повідомлення про "викрадення" літака
Фото: DJ Elroy (FunX Hitmix) / Twitter

В Амстердамі евакуювали аеропорт "Схіпгол" після того, як капітан рейсу Амстердам – Мадрид іспанської авіакомпанії Air Europa випадково ввів код, який сигналізує про викрадення літака.

В Амстердамі в аеропорту "Схіпгол" оголосили надзвичайну ситуацію та провели евакуацію через підозрілу ситуацію на борту одного з літаків. Про це повідомляє видання BNO.

Інцидент стався через те, що капітан рейсу Амстердам – Мадрид іспанської авіакомпанії Air Europa, який мав відлетіти, ввів код транспондера 7500, який сигналізує про викрадення літака. В аеропорт одразу ж прибули екстрені служби, а також королівська військова поліція Нідерландів.

НП сталася перед вильотом, коли пасажири сідали на літак і щонайменше 27 людей уже перебувало на борту літака. Приблизно за годину військова поліція евакуювала екіпаж і пасажирів лайнера.

Авіакомпанія AirEuropa у Twitter пояснила , що сталася технічна несправність.

"Помилкова тривога. На рейсі Амстердам – Мадрид сьогодні у другій половині дня помилково спрацювало попередження, яке запускає протоколи про викрадення літака. Нічого не сталося, усі пасажири в безпеці й здорові, незабаром полетять. Ми просимо вибачення", – ідеться в повідомленні.

Як повідомляє голландське видання De Telegraaf із посиланням на свої джерела, інцидент стався, коли командир екіпажу пояснював стажисту, що означають ті чи інші коди, які надсилають наземним службам. Код із попередженням про захоплення лайнера було надіслано випадково під час демонстрування.