В Іраку призначили нового прем'єр-міністра

Аллаві пообіцяв боротьбу з корупцією
Фото: ЕРА

Колишній міністр зв'язку Іраку Мохаммед Тауфік Аллаві обійматиме посаду прем'єр-міністра до проведення в країні нових виборів.

Президент Іраку Бархам Саліх призначив прем'єр-міністром країни колишнього міністра зв'язку Мохаммеда Тауфіка Аллаві. Про це 1 лютого повідомляє Al Jazeera.

65-річному Аллаві доручили протягом місяця сформувати новий уряд і керувати ним, поки в Іраку не проведуть нових виборів.

У своєму зверненні до громадян новий глава уряду пообіцяв відновити зруйновану економіку країни і зосередитися на боротьбі з корупцією.

Associated Press зазначає, що призначення Аллаві стало результатом багатомісячних переговорів між  політичними силами, що конкурують.

1 жовтня 2019 року в Іраку почалися загальнонаціональні антиурядові мітинги. Демонстранти вимагають від уряду створення робочих місць і припинення корупції. 29 листопада прем'єр-міністр Іраку Аділь Абдул-Махді подав у відставку після різкої критики уряду з боку вищого шиїтського духівника Іраку Алі аль-Сістані. 1 грудня парламент Іраку прийняв відставку прем'єра.