В Ірані повідомили про блокування постачання російських Sukhoi Superjet 100 владою США

Російські Sukhoi Superjet більш ніж на 10% складаються з американських запчастин
Фото: ЕРА

Секретар Асоціації іранських авіаліній Максул Самані розповів, що через відсутність ліцензії мінфіну США державна російська компанія не змогла доправити в Іран літаки Sukhoi Superjet 100.

Мінфін США не видав дозволу на продаж в Іран російських літаків Sukhoi Superjet 100, і їх постачання під питанням. Про це заявив секретар Асоціації іранських авіаліній Максул Самані, пише іранське агентство Ilma.

Російські Sukhoi Superjet 100 збирають більш ніж на 10% з американських запчастин, тому їх продаж потребує схвалення казначейства США. Російські офіційні особи заявили, що компанія "Гражданские самолеты Сухого" працює над скороченням кількості американських деталей, щоб дістати іранське замовлення на 100 літаків.

Самані зазначив, що поки російській стороні не вдалося замінити американські запчастини, і припустив, що цей процес займе багато часу.

У листопаді 2018 року президент компанії Олександр Рубцов заявив агентству "РИА Новости", що частка американського устаткування в їхньому літаку становить 22%. Він пообіцяв, що компанія повернеться до питання продажу Sukhoi Superjet 100 Ірану після того, як знизить обсяг американського комплектовання.

Sukhoi Superjet 100 – перший пасажирський літак, розроблений у Росії. Його ввели в експлуатацію у 2011 році, повідомляють на сайті компанії "Гражданские самолеты Сухого". Найбільшим замовником літака є російський "Аерофлот", у вересні 2018 року йому передали 50-й Sukhoi Superjet 100, зазначала прес-служба "Гражданских самолетов Сухого".