В Ірані жертвами коронавірусу стало двоє людей

У країні зареєстровано ще три випадки зараження
Фото: ЕРА

19 лютого в Ірані заявили про перші два зареєстровані випадки зараження новим коронавірусом із Китаю. Згодом стало відомо, що двоє інфікованих померли того самого дня.

В Ірані від коронавірусу померло двоє людей. Про це 20 лютого повідомило агентство Mehr.

Перших жертв нового вірусу зафіксували в місті Кум, за 150 км від столиці країни Тегерана.

В агентстві повідомляють, що вони померли 19 лютого – саме цього дня влада країни заявила про перші зареєстровані випадки зараження.

Наступного дня уряд оголосив про створення штаб-квартири з боротьби з коронавірусом та його профілактики.

За даними агентства, у країні зареєстровано три нові випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2 – два в Кумі, ще один у місті Ерак.

31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань уперше було підтверджено новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, що спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус мав назву 2019-nCov).

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

На території України випадків зараження не зареєстровано. Коронавірус діагностували у двох українців на борту круїзного судна Diamond Princess, яке стоїть на карантині біля берегів Японії.

Станом на початок доби 21 лютого в Китаї від коронавірусної інфекції померло 2236 осіб, загальна кількість інфікованих сягнула 75 465.