У Єгипті через коронавірус на карантин закрили 730 українських туристів

Понад 700 громадян перебуває в єгипетському готелі на карантині
Фото: EPA

730 українських громадян помістили на 14-денний карантин, тож вони не зможуть покинути територію готелю в єгипетському Шарм-ель-Шейху, повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко.

У готелі Reech Oasis Beach Hotel (Шарм ель-Шейх, Єгипет) у зв'язку з виявленням у двох туристів коронавірусу COVID-19 на карантині перебуватиме 730 громадян України. Про це в коментарі "Українській правді" повідомила прессекретарка Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко.

"За інформацією керівництва зазначеного готелю, усі туристи, серед яких 730 українських громадян, поміщені на 14-денний карантин та не зможуть полишити територію готелю. Посольством України в АР Єгипет встановлено та підтримується зв'язок із керівництвом офісів туристичних операторів та вживаються заходи щодо вчасного повернення решти українських туристів, які сьогодні перебувають у Єгипті", – сказала вона.

Водночас українець Валерій Стрілець, який перебуває у Reech Oasis Beach Hotel, заявив УП, що керівництво готелю офіційно не підтверджувало інформації, що у відпочивальників виявили коронавірус.

"Карантин ввели з 21.30 [14 березня], водночас автобуси регулярно забирають і вивозять італійських туристів, які також мають бути на карантині. Адміністрація рекомендує чекати на подальші вказівки і не виходити з номерів готелю", – зазначив Стрілець.

Він висловив надію, що українська влада організує евакуацію туристів, які застрягли в Єгипті.

Про те, що група українських туристів застрягла в Єгипті, у ніч на 15 березня повідомило Міністерство інфраструктури України. У відомстві заявляли, що у кількох відпочивальників медики підозрюють коронавірусну інфекцію. "Якщо лабораторні тести після закінчення карантину не виявлять випадків захворювання на COVID-19 або підозр на зараження ним, наші туристи зможуть повернутися додому. Ми просимо відпочивальників зберігати спокій", – ідеться в повідомленні.

Скількох українців закрили на карантин, відомство не уточнило.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Інституту Джона Гопкінса, до 15 березня загальна кількість інфікованих у світі перевищила 156 тис., понад 5,8 тис. осіб померло.

У Єгипті зафіксовано 93 випадки зараження, дві людини померли.