У Москві пройшов несанкціонований марш на підтримку двох дівчат, обвинувачених в екстремізмі

Учасники акції прийшли без плакатів, але з дитячими іграшками
Фото: Анна Данилова / Facebook

Кілька сотень людей у столиці Росії вимагало звільнити із СІЗО 18-річну Ганну Павлікову та 19-річну Марію Дубовик, яким інкримінують участь в екстремістській спільноті, що готувала революцію.

У центрі Москви 15 серпня пройшов не узгоджений із владою "Марш матерів" на підтримку 18-річної Ганни Павлікової та 19-річної Марії Дубовик, заарештованих за підозрою в екстремізмі. Як повідомляє "Медиазона", в акції взяло участь приблизно 300 осіб.

Люди під зливою пройшли від Пушкінської площі до Верховного суду Росії, біля воріт якого поклали дитячі іграшки. Учасників маршу супроводжували поліцейські, затримань не було.

Як зазначав Telegram-канал "ОВД-Инфо", поліцейські сказали, що не будуть нікого затримувати, якщо в учасників не буде банерів і плакатів.

У "Марші матерів" узяли участь телеведуча Тетяна Лазарєва, письменник Дмитро Биков, актриса Яна Троянова та інші публічні діячі, інформує телеканал "Дождь".

Павлікова, Дубовик і ще вісім осіб проходять у справі про створення екстремістської спільноти "Новое величие". Слідство вважає, що вони хотіли повалити конституційний лад шляхом народного повстання. Обвинувачення ґрунтується на свідченнях людини, яка проникла в групу для передання інформації поліцейським. Інформатор сам писав статут "Нового величия".

Підозрюваним загрожує строк від шести до 10 років.

У Павлікової та Дубовик у СІЗО серйозно погіршилося здоров'я, однак суд кілька разів продовжував їх арешт.

15 серпня слідчий попросив відпустити дівчат під домашній арешт. Як пише "Медиазона", про це стало відомо за кілька годин до початку "Маршу матерів".