В уряді Німеччини запропонували запровадити заборону на використання пластикових пакетів

Зараз німецькі супермаркети стягують із клієнтів додаткові кошти за пластикові пакети
Фото: pixabay.com (архів)

Міністерство навколишнього природного середовища та ядерної безпеки Німеччини розробляє законодавчу базу для заборони використання пластикових пакетів, заявила глава відомства Свенья Шульце.

У Німеччині планують запровадити заборону на використання пластикових пакетів. Про це в опублікованому 11 серпня інтерв'ю виданню Bild заявила міністерка навколишнього середовища та ядерної безпеки Німеччини Свенья Шульце.

Шульце повідомила, що її відомство вже працює над відповідним проєктом закону.

Добровільна угода з підприємствами про скорочення використання пластикових пакетів була успішною, і тепер уряд Німеччини може закріпити цей успіх повною забороною, додала вона.

Міністерка не змогла відповісти, коли буде готовий законопроєкт.

Згідно з добровільною угодою, зараз німецькі супермаркети стягують із клієнтів додаткові кошти за пластикові пакети, повідомляє "Німецька хвиля".

27 березня 2019 року Європарламент проголосував за заборону одноразових пластикових предметів. Згідно з документом, у Євросоюзі до 2021 року мають заборонити використання одноразового пластикового столового начиння, тарілок, соломинок та інших одноразових виробів із пластику.

За даними ООН, якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду і косметики з пластиковими мікрочастинками, до 2050 року у Світовому океані пластику буде більше, ніж риби.

За словами екологів, забруднення через скидання сміття в море призводить до деградації берегової та прибережної зони. 80% цього сміття – пластик, який накопичує в океані токсичні речовини.

За даними Програми ООН із навколишнього середовища, щорічно в океан потрапляє понад 8 млн тонн пластикових відходів. Водночас нинішні обсяги виробництва пластмаси у 20 разів перевищують показники 60-х років минулого століття.