Убили Самарського, Канада ввела санкції проти 30 росіян, стартували продажі iPhone X. Головне за день

Головні події 3 листопада
Фото: EPA; Сергей Самарский / Facebook

"ГОРДОН" пропонує огляд головних подій п'ятниці, 3 листопада.

Убивство Самарського

Увечері 2 листопада було вбито голову фракції Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у Сєвєродонецькій міській раді Сергія Самарського. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство. У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що правоохоронці розглядають три оперативні версії вбивства: політична діяльність, розбій, бізнес.

Канада ввела санкції проти 30 росіян

Влада Канади оприлюднила список осіб, щодо яких уводять санкції відповідно до закону "Про справедливість для жертв корумпованої іноземної влади", відомого як "закон Магнітського". Загалом у списку 52 людини, 30 із них – росіяни.

Пучдемон готовий брати участь у виборах

Відсторонений глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон, який перебуває в Бельгії, заявив про готовність узяти участь у дострокових виборах в іспанському регіоні. За його словами, завдяки глобалізації він може вести виборчу кампанію з "будь-якої точки світу".

У світі стартували продажі iPhone X

Уранці в п'ятницю, 3 листопада, у світі стартував продаж нового продукту Apple – смартфона iPhone X. Смартфон доступний у сірому і сріблястому кольорах.

Трамп анонсував зустріч із Путіним

Президент США Дональд Трамп анонсував імовірну зустріч зі своїм російським колегою Володимиром Путіним на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у В'єтнамі. Саміт АТЕС заплановано на 8–10 листопада 2017 року.

Скотланд-Ярд розпочав розслідування щодо Спейсі

Британська поліція почала розслідування щодо актора Кевіна Спейсі, повідомив телеканал Sky News із посиланням на власні джерела. Поліція розслідує інцидент, який стався в одному з районів Лондона у 2008 році. Нібито йдеться про напад одного чоловіка на іншого. Пізніше ЗМІ повідомили, що британський актор, імені якого не називають, обвинуватив Спейсі у зґвалтуванні.

Гокінг висловив побоювання щодо штучного інтелекту

Британський астрофізик Стівен Гокінг заявив, що наділені штучним інтелектом машини можуть перевершити людей. На думку Гокінга, такі машини можуть стати новим видом.

Фельгенгауер виписали з лікарні

Російську журналістку, ведучу радіостанції "Эхо Москвы" Тетяну Фельгенгауер 2 листопада виписали з лікарні.