Удова загиблого в Сирії російського офіцера заявила, що їй не доплатили компенсації за смерть чоловіка

Російські війська приєдналися до сирійського конфлікту у 2015 році
Фото: ЕРА (архів)

Уряд РФ виплатив удові загиблого в Сирії офіцера Сергія Бордова Віталіні приблизно $17 тис., що, за її словами – п'ята частка компенсації, яку виплатили матері Бордова і його дітям від першого шлюбу.

Удова загиблого в Сирії російського офіцера Сергія Бордова Віталіна вважає, що міноборони РФ не виплатило їй повної компенсації за смерть чоловіка. Про це вона сказала агентству Reuters.

Бордова живе в анексованому Криму, працює військовим психологом. Її зарплата – 8600 руб. ($150). Вона заявила, що раніше жила на зарплату чоловіка.

Уряд РФ виплатив їй приблизно $17 тис., що, за її словами – п'ята частка компенсації, яку виплатили матері Бордова і його дітям від першого шлюбу.

Також Бордова заявила, що їй мають дати квартиру. Конфлікт виник через те, що зараз вона прописана у квартирі свого колишнього чоловіка. Через це російські чиновники не зараховують Бордової до категорії громадян, що живуть на самоті і потребують житла й пенсії.

Але вдова офіцера каже, що не проживає з першим чоловіком і не може отримати вигоду з квартири.

У міноборони РФ підтвердили Reuters, що Бордова не може претендувати на квартиру, оскільки володіє третиною квартири колишнього чоловіка. Також чиновники заявили агентству, що жінка не має права на пенсію як удова загиблого військового.

Військовий конфлікт у Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. Значну частину Сирії контролюють бойовики ІДІЛ. У вересні 2015 року до конфлікту приєдналася Росія, яка підтримує президента Сирії Башара Асада.

Навесні 2016 року ЗМІ вперше повідомили про те, що на Близькому Сході загинули десятки найманців приватної військової компанії "Вагнер", яка перебуває в Сирії з осені 2015 року.

За даними агентства Reuters, протягом двох років операції в Сирії загинуло понад 80 російських військових, включно з високопоставленими офіцерами і приватними військовими найманцями. За офіційними даними, загинуло 39 військових.