Російські військові заявили, що країни Заходу розбомбили Ракку, як Дрезден під час Другої світової війни

Звільнена від терористів ІДІЛ Ракка
Фото: ЕРА

Представник міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що країни Заходу хочуть укласти гроші у відновлення Ракки, щоб "замести сліди" бомбардувань.

У міноборони Росії вважають, що авіація США і міжнародної коаліції своїми ударами довела захоплене бойовиками ІДІЛ місто Ракку в Сирії до стану німецького Дрездена  1945 року, після Другої світової війни. Про це заявив представник міністерства Ігор Конашенков, передає ТАСС.

За словами російського військового, Ракку повністю знищено, а країни Заходу хочуть укласти гроші у відновлення міста, щоб "замести сліди варварських бомбардувань".

Представник міноборони РФ додав, що в руїнах Ракки разом із бойовиками ІДІЛ нібито загинули тисячі мирних жителів. І наголосив, що раніше країни Заходу відмовлялися відправляти гуманітарну допомогу до Сирії.

Арабські ЗМІ повідомили про звільнення Ракки 14 жовтня. Ішлося про те, що бойовики ІДІЛ здалися загонам збройної коаліції "Демократичні сили Сирії".

8 жовтня повідомляли, що "Демократичні сили Сирії" за підтримки авіації США та антитерористичної коаліції готуються до завершальної фази наступу на Ракку.

Терористи утримували Ракку з 2013 року. У квітні 2017 року ватажки ІДІЛ перенесли свою "столицю" з Ракки в інше сирійський місто Дейр-ез-Заур.

У червні 2017 року альянс "Демократичні сили Сирії", куди входять військові формування сирійських курдів і арабські угруповання, почав штурм міста.

У липні за підтримки міжнародної антитерористичної коаліції на чолі з США було звільнено старовинну частину Ракки.