Військові РФ провели навчання на узбережжі Сирії

За задумом, військові мали захопити прибережний плацдарм умовного противника
Фото: function.mil.ru (архів)

У навчаннях російських військових на узбережжі Латакії (Сирія) брали участь 26 бойових кораблів та 24 літальні апарати.

8 вересня підрозділи морської піхоти військово-морського флоту Росії висадилися на необладнане узбережжя у провінції Латакія (Сирія) у межах спільних навчань на Середземному морі, повідомляє ТАСС.

Військові РФ мали захопити прибережний плацдарм умовного противника.

Спочатку на берег десантувалася розвідгрупа з вертольотів, потім на катерах прибула група розгородження, а після цього висадилися основні сили, які висунулися на бронетранспортерах із великих десантних кораблів. Повітряну підтримку військовим надавали літаки морської авіації РФ.

Загалом у маневрах було задіяно 26 бойових кораблів, зокрема три великі десантні кораблі, два тральщики, катер "Раптор" і корабель вогневої підтримки, а також 24 літальні апарати, зокрема  гелікоптери Ка-29, Мі-8 і Мі-24, а також літаки Су-33, Су-30СМ.

Із 2011 року в Сирії триває військовий конфлікт. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди, бойовики "Ісламської держави", міжнародна коаліція на чолі зі США, а також збройні сили РФ, Ірану і Туреччини.

30 вересня 2015 року в Сирії почалася операція збройних сил Росії. Російські війська підтримують армію президента Сирії Башара Асада.

29 серпня 2018 року в НАТО заявили про масштабне нарощування російського військово-морського флоту в Середземному морі біля берегів Сирії.

4 вересня російська і сирійська авіація нанесли авіаудар по провінції Ідліб. За даними правозахисників, ніхто з повстанців не загинув, а жертвами удару стало 13 цивільних осіб.

Ідліб є однією з останніх у Сирії територій, які утримують силами, опозиційними до президента країни Башара Асада.