Виконавчий редактор Washington Post заявив, що світ недостатньо тисне на владу Саудівської Аравії за вбивство Хашоггі

Барон: Ми нажахані через звіряче вбивство одного з наших колег
Фото: EPA

Виконавчий редактор Washington Post Мартін Барон зазначив, що співробітників видання жахнуло жорстоке вбивство журналіста Джамала Хашоггі.

Світ недостатньо тисне на владу Саудівської Аравії за вбивство журналіста Джамала Хашоггі в Генконсульстві країни в Туреччині, сказав виконавчий редактор Washington Post Мартін Барон під час дискусії на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, яку транслювали на сайті заходу.

"Ми нажахані через звіряче вбивство одного з наших колег і незадоволені тим, що світ недостатньо тисне на владу, яка займається такими видами діяльності", – зазначив він.

Барон додав, що Хашоггі "вбили за те, що він висловлював свою думку, яка інколи суперечила офіційній позиції влади Саудівської Аравії".

На його думку, роль ЗМІ полягає в тому, що вони змушують владу відповідати за корупцію, кумівство та інші злочини.

Хашоггі критикував владу Саудівської Аравії, зокрема спадкоємного принца. Він вів власну колонку у Washington Post. Журналіст покинув Саудівську Аравію 2017 року після арешту кількох близьких друзів. 2 жовтня 2018 року його вбили в Генконсульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що вбити Хашоггі наказали "на найвищому рівні" в Саудівській Аравії.

4 грудня після зустрічі з директором ЦРУ американські сенатори заявили, що спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман винен у смерті Хашоггі.

28 листопада державний секретар США Майк Помпео повідомив, що у США немає прямих доказів, які пов'язують убивство журналіста зі спадкоємним принцом.

13 грудня Сенат США ухвалив резолюцію, що обвинувачує саудівського принца в убивстві журналіста. В Ер-Ріяді відкинули обвинувачення Сенату США.