Влада Нідерландів навесні вислала чотирьох росіян, які планували кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї

У чотирьох підозрюваних із собою були дипломатичні паспорти
Фото: ЕРА

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд сьогодні на прес-конференції назвала імена чотирьох висланих у квітні 2018 року росіян, які намагалися зламати мережу Wi-Fi Організації із заборони хімічної зброї.

Влада Нідерландів у квітні 2018 року вислала чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Про це повідомляє місцевий телеканал NOS.

Росіяни намагалися зламати мережу Wi-Fi ОЗХЗ.

У Нідерландах вважають, що атаку було заплановано в Головному розвідуправлінні Генштабу збройних сил РФ, пише ВВС. За даними чиновників, у чотирьох підозрюваних із собою були дипломатичні паспорти.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд на прес-конференції назвала імена висланих росіян: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотников і Олексій Мінін.

13 вересня видання NRC повідомило, що в Нідерландах навесні 2018 року затримали двох російських шпигунів, які їхали в лабораторію швейцарського міста Шпіц, що займається серед іншого розслідуваннями отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і застосування хімічної зброї в Сирії. Розвідники мали із собою обладнання для проникнення в комп'ютерну мережу лабораторії.

У посольстві РФ у Швейцарії інформацію про затриманих у Нідерландах російських шпигунів пов'язали з антиросійською кампанією.

У прокуратурі Берна повідомили, що затримані в Нідерландах російські хакери причетні до кібератаки на ВАДА.