Набули чинності секторальні санкції США щодо Росії

США ввели нові санкції щодо РФ
Фото: ЕРА

Санкції США охоплюють фінансовий та енергетичний сектори РФ і пов'язані з агресією Росії в Україні.

28 листопада набули чинності санкції проти енергетичного та банківського секторів економіки Росії у зв'язку з агресією Кремля в Україні. Про це повідомили в міністерстві фінансів США.

29 вересня управління з контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США випустило поправки до директив розпорядження президента США про санкції проти Росії, які скорочують строки кредитування фізичних і юридичних осіб, які перебувають під санкціями США.

Внесені зміни охоплюють фінансовий та енергетичний сектори РФ і пов'язані з агресією РФ в Україні.

Водночас поправки внесено згідно із законом "Про боротьбу з російським упливом у Європі та Євразії 2017 року". Відповідно до змін, заборонено проводити операції, надавати фінансування або здійснювати інші грошові операції з компаніями, що перебувають під санкціями, на строк більше ніж 14 днів. До цього строк операцій було обмежено 30 днями.

Протягом 2014–2015 років США і європейські країни за кілька етапів уводили персональні та секторальні санкції проти громадян і компаній, причетних до анексії Криму Росією і бойових дій на Донбасі.

2 серпня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав закон про нові обмежувальні заходи щодо Росії, Північної Кореї та Ірану.