Заявник Нагорного, російський бізнесмен Душутін: Перед вами просто живий труп

Душутін: Я поїхав в Україну – почали переслідувати там
Скріншот: dddushnii / YouTube

Підприємець із РФ Олексій Душутін, за чиєю заявою про вимагання хабара затримали в Києві українського бізнесмена Тимофія Нагорного, зазначив в інтерв'ю виданню "ГОРДОН", що в Росії у нього забрали все і вигнали з країни.

Підприємець із РФ Олексій Душутін, за чиєю заявою про вимагання хабара затримали в Києві українського бізнесмена Тимофія Нагорного, заявив в інтерв'ю виданню "ГОРДОН", що кримінальне переслідування у Росії перетворило його на "труп".

Про це він сказав, відповідаючи на запитання, чому він зважився дати інтерв'ю українському виданню.

"Сім років у Росії мені не давали говорити правду, навішували ярлики, називали чиновником міноборони РФ, шахраєм, психом. Протримали шість років у камері, де забили Магнітського (юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський, який помер у СІЗО Москви– "ГОРДОН"), забрали все і вигнали з країни. Відняли життя і здоров'я у мене та моїх батьків. Украли добре ім'я, майно, справу мого життя – усе! Перед вами просто живий труп", – зазначив Душутін.

За його словами, російські спецслужби переслідують його і після того, як він покинув країну.

"Я виїхав в Україну – почали переслідувати там, виїхав до Естонії, потім до Канади, але й туди приїхали ФСБшники вимагати гроші. Коли знову виманили до Києва, почалося дике паломництво і вимагання насамперед від моїх адвокатів, які говорили: "Заплати, інакше тебе привезуть у Росію в мішку", – заявив російський підприємець.

Заявник Нагорного, російський бізнесмен Душутін: Нагорний переконував, що Путін зробить на нього ставку як на майбутнього президента України. Читайте повний текст інтерв'ю

Душутін – російський підприємець, колишній генеральний директор відкритого акціонерного товариства "Военно-строительное управление Москвы". Він відсидів у Росії майже шість років за обвинуваченням у шахрайстві в особливо великих розмірах. 17 липня 2017 року Душутіна випустили з російського СІЗО під домашній арешт, він приїхав у Київ, де оформив документи і виїхав у Канаду.

Підприємець розповів, що адвокати "витягли" у його матері понад $4 млн, а у нього самого забрали активів на суму $500 млн.