Затонулий плавдок "Адмірала Кузнєцова" тріснув

ПД-50 затонув увечері 29 жовтня
Фото: wikimapia.org

Рішення про підйом затонулого в Мурманську плавдока авіаносця "Адмірал Кузнєцов" досі не ухвалили через пошкодження, які він дістав від удару об дно, пише "Интерфакс".

Водолази оглянули затонулий в акваторії 82-го судноремонтного заводу в Мурманську плавучий док ПД-50 з авіаносцем "Адмірал Кузнєцов". Про це повідомило 6 листопада агентство "Интерфакс" із посиланням на інформоване джерело.

Співрозмовник агентства розповів, що водолази під час обстеження виявили тріщини, що утворилися внаслідок удару ПД-50 об дно. Він зазначив, що, зважаючи на масу плавдока і його вік, пошкодження не дивні.

За словами джерела, саме тому досі не ухвалено рішення про те, що далі робити із затонулим доком.

Плавучий док ПД-50, у який ставили авіаносець "Адмірал Кузнєцов", затонув 29 жовтня на судноремонтному заводі в селищі Росляково Мурманської області РФ. Постраждав і сам авіаносець.

Представник Центру судноремонту "Звездочка" Євген Гладишев заявив, що плавучий док затонув через стрибок напруги в електромережі.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом порушення правил безпеки під час організації робіт із ремонту.

Док ПД-50 було побудовано у Швеції на замовлення СРСР у 1980 році. Його вантажопідйомність – 80 тис. тонн. Призначений для ремонту великих надводних кораблів і підводних човнів.

"Адмірал Кузнєцов" – єдиний авіаносець у складі ВМФ Росії й останній уведений в експлуатацію у СРСР. Його будівництво починали на початку 80-х.