Жириновський про вступ України до НАТО: Російські танки підійдуть до німецького кордону, там дві години, щоб узяти Берлін, Відень, Париж, Лондон

Жириновський: Прибалтика була помилкою
Фото: ldpr.ru

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський уважає, що НАТО не приймає до свого складу України та Грузії, тому що боїться російських військ.

Україна не вступає до НАТО, тому що Північноатлантичний альянс боїться Росії. Про це лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський заявив 3 грудня в ефірі телеканала "Россия 1".

"Того дня, коли у Брюсселі розпочнеться засідання з порядком денним... прийняти Україну до НАТО, російські війська стоятимуть уже на німецькому кордоні. Ми ніколи не дозволимо, щоб НАТО стояло біля наших кордонів", – сказав він.

За словами лідера ЛДПР, "нікуди НАТО не підійде на колишні радянські території".

"Прибалтика була помилкою. Більше помилки не буде, і в НАТО про це знають. Вони наперед говорять: "Україна не готова. І Грузія не готова". Вони бояться нас. Тому що російські танки підійдуть до німецького кордону, там дві години, щоб узяти Берлін, Відень, Париж, Лондон", – заявив Жириновський.

Україна активізувала співпрацю з НАТО у 2014 році на тлі анексії Криму Росією і збройного конфлікту на Донбасі. Наприкінці 2014 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає відмову України від політики "позаблоковості". У червні 2017 року парламент підтримав закон, який закріплює намір України вступити до НАТО.

1 листопада президент України Петро Порошенко заявив, що "вже дуже скоро, у найближчому майбутньому в Україні точно пройдуть референдуми" про вступ до НАТО і Євросоюзу. Він висловив переконання, що населення підтримає його ініціативу.