Зятя Трампа допитали слідчі Мюллера – Associated Press

ЗМІ повідомили про допит Кушнера
Фото: ЕРА

Запитання, поставлені слідчими спецпрокурора Роберта Мюллера зятю президента США Дональда Трампа Джареду Кушнеру, стосувалися колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна та його зв'язків із РФ, повідомляє Associated Press.

Зятя президента США Дональда Трампа Джареда Кушнера допитали слідчі з команди спецпрокурора Роберта Мюллера. Про це повідомляє агентство Associated Press із посиланням на власне джерело, знайоме з перебігом розслідування зв'язків оточення Трампа з Росією.

Зустріч відбулася цього місяця і тривала не більше ніж 90 хвилин.

За словами інсайдера, запитання стосувалися колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна. Зокрема, слідчі намагалися з'ясувати, чи є у Кушнера інформація, яка б виправдала колишнього радника.

Співрозмовник AP додав, що запитання про Флінна ставили багатьом свідкам із Білого дому.

Флінна звільнили з посади радника за 24 дні після призначення Трампа, у лютому 2017 року. Причиною того, що він покинув посаду, в Білому домі назвали "втрату довіри" з боку президента.

У січні видання The Wall Street Journal повідомило, що розвідслужби розслідували зв'язки Флінна із представниками російської влади. Зокрема, вивчають телефонні дзвінки Флінна послу Росії у США Сергієві Кисляку, зроблені наприкінці грудня 2016 року. Відомо, що у день запровадження додаткових санкцій щодо Кремля, 29 грудня, зафіксували п'ять телефонних розмов радника і Кисляка.

Газета The Washington Post із посиланням на власні джерела писала, що Флінн обговорював із Кисляком зняття санкцій із РФ. За відомостями The New York Times, радника президента допитували агенти ФБР. Флінн заперечував, що санкції були темою його розмови з Кисляком.

У квітні видання The Washington Post із посиланням на документи, оприлюднені Білим домом, повідомило, що Флінн у своїй первісній декларації приховав платежі, отримані у 2015 році від російських компаній, зокрема від телеканала RT, "Лаборатории Касперского" і авіакомпанії "Волга-Днепр".

Джерела NBC на початку листопада повідомляли, що в офісі Мюллера зібрали достатньо інформації, щоб висунути Флінну обвинувачення.

Кушнера та інших членів сім'ї Трампа також підозрюють у тому, що приховували контакти з російськими представниками у період передвиборчої кампанії 2016 року.