14–15 травня Клімкін відвідає Брюссель, щоб обговорити ситуацію на Донбасі, введення безвізового режиму та реформи

Клімкін відвідає Брюссель
Фото: ЕРА

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін проведе переговори з низкою чиновників Європейського союзу.

14–15 травня глава Міністерства закордонних справ (МЗС) України Павло Клімкін відвідає Брюссель, щоб обговорити ситуацію на Донбасі, введення безвізового режиму та реформи, повідомляє прес-служба відомства.

Його участь у зустрічі запланована у форматі "Група друзів України в ЄС + Україна" на рівні глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС. У міністерстві повідомили, що Клімкін також зустрінеться з єврокомісаром із питань європейської політики сусідства та розширення Йоганнесом Ганом, комісаром ЄС з питань торгівлі Сесілією Мальмстрьом, віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем, генеральним секретарем Європейської служби зовнішніх справ Хельгою Шмід і міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським.

"Ключову увагу приділять розвитку ситуації на Донбасі в контексті виконання Мінських домовленостей, уведення безвізового режиму з ЄС для українських громадян, а також прогресу реформ в Україні", – йдеться в повідомленні.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

6 квітня Європейський парламент підтримав рішення про надання Україні безвізового режиму.

26 квітня його схвалив комітет постійних представників країн – членів Європейського союзу, а 11 травня – Рада Європейського союзу на рівні міністрів сільського господарства та риболовлі.

Очікується, що 17 травня президент України Петро Порошенко у Страсбурзі в будівлі Європарламенту підпише угоду про безвізовий режим. Вона набуде чинності через 20 днів після публікації в "Офіційному журналі" ЄС.