"14 років не працюю на телебаченні". Парфьонов запустив шоу на YouTube. Відео

Парфьонов ділиться своїми враженнями на камеру
Скріншот: Parfenon / YouTube
Російський журналіст Леонід Парфьонов 19 лютого запустив на YouTube щотижневе шоу "Парфенон", у якому аналізує актуальні події. "Як я дійшов до життя такого? Я взагалі з 2004 року не працюю на телебаченні. У мене за цей час виходило багато великих документальних фільмів, але ось так, щоб у поточному ефірі, та ще у штаті телекомпанії – не працюю 14 років", – нагадав він. Парфьонов зазначив, що вперше не має заготовленого тексту і знімає себе сам. Також під час шоу журналіст встигає продегустувати вино.

Під час першого випуску колишній телеведучий розповів про корупційний скандал у Дагестані, нагадав про 30-ту річницю смерті поета Олександра Башлачова і дав рецензію на книгу банкіра Петра Авена "Час Березовського". Свої ролики журналіст планує знімати в різних містах і локаціях.

Із вересня 2001-го до червня 2004 року Парфьонов був керівником та ведучим інформаційно-аналітичної програми "Намедни" на НТВ. Журналіста звільнили після того, як він звинуватив керівництво телеканала в цензурі.

Згодом він працював головним редактором журналу "Русский Newsweek", зрідка з'являючись у телевізійних проектах. Став автором низки документальних фільмів.

Паралельно Парфьонов займався створенням документальних фільмів, які виходили на "Первом канале", зокрема "Птах-Гоголь", "Люся", "Зворикін-Муромець", "Хребет Росії" та інших. У 2016 році в кінопрокат вийшов документальний фільм "Російські євреї".

У 2017 році на каналі RTVi вів щотижневе шоу "Намедни в караоке".