Адвокат Шаріної повідомив про її звільнення з посади директора Бібліотеки української літератури

З 30 жовтня 2015 року Шаріна перебуває під домашнім арештом
Фото: radiosvoboda.org

Департамент національної політики та міжрегіональних зв'язків Москви повідомив директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній про розірвання трудового договору, повідомив адвокат Іван Павлов.

Директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній повідомили про звільнення з посади, повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на адвоката Івана Павлова.

За словами адвоката, департамент національної політики і міжрегіональних зв'язків Москви повідомив про розірвання трудового договору з нею. Він підкреслив, що весь час, поки Шаріна перебувала під домашнім арештом, вона продовжувала обіймати посаду директора бібліотеки.

28 жовтня 2015 року у приміщенні Бібліотеки української літератури в Москві пройшли обшуки. Співробітники правоохоронних органів вилучили українські видання, які, на думку слідства, "мають русофобський характер". Шаріну затримали за підозрою в підбурюванні національної ненависті та ворожнечі, а також за розтрату.

30 жовтня її помістили під домашній арешт. Прокуратура кілька разів відмовлялася передавати справу до суду і повертала у Слідчий комітет РФ. Загалом слідство чотири рази висувало звинувачення на її адресу.

21 жовтня 2016 року Міщанський суд Москви продовжив домашній арешт Шаріної до 28 квітня 2017 року.