Акції "Роснефти" подешевшали майже на 3% на тлі політичної кризи у Венесуелі

"Роснефть" реалізує великі проекти з видобування нафти у Венесуелі
Фото: pixabay.com

Агентство "Интерфакс" зазначає, що "Роснефть" заплатила авансом за постачання нафти з Венесуели $6,5 млрд. 23 січня голова венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив про усунення президента країни Ніколаса Мадуро від влади.

24 січня вартість акцій "Роснефти" під час торгів на Московській біржі знизилася на 2,7% на тлі політичної кризи у Венесуелі, пише агентство "Интерфакс".

До закриття торгів вартість однієї акції впала до місячного мінімуму – $6,11.

Агентство зазначає, що "Роснефть" реалізує великі проекти з розвідки та видобування нафти у Венесуелі. Наприкінці вересня російська компанія повідомляла, що заплатила за венесуельську нафту аванс у розмірі $6,5 млрд.

Прес-секретар "Роснефти" Михайло Леонтьєв відмовився коментувати ситуацію у Венесуелі, повідомляє радіостанція "Говорит Москва". За його словами, "там нічого не сталося".

10 січня Ніколас Мадуро склав присягу президента Венесуели. 15 січня парламент країни оголосив його узурпатором. 23 січня десятки тисяч венесуельців вийшли на масові протести. Цього дня голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни.

За даними венесуельських ЗМІ, під час протестів загинуло щонайменше 16 людей.

Мадуро, якого парламент Венесуели вважає нелегітимним, заявив, що його країна розриває дипломатичні відносини зі США і в американських дипломатів є 72 години, щоб виїхати. Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США відмовили Венесуелі у припиненні дипломатичних відносин.

Росія, зі свого боку, уважає Мадуро законним президентом Венесуели.