Албанія висилає російського дипломата Росії через постійне порушення карантину

Російський дипломат має покинути Албанію протягом 72 годин
Фото: depositphotos.com
Міністерство закордонних справ Албанії заявило, що російський дипломат Олексій Кривошеєв із квітня минулого року регулярно порушував карантинні обмеження і не реагував на скарги.

Влада Албанії оголосила російського дипломата Олексія Кривошеєва персоною "нон ґрата" через постійне порушення карантину, він має покинути країну протягом 72 годин. Про це повідомляє албанське агентство Lapsi.

Як зазначає агентство, у міністерстві закордонних справ країни заявили, що з квітня минулого року уряд Албанії постійно отримував скарги і засудження щодо відкритих порушень карантинних заходів дипломатом посольства Російської Федерації в Тирані.

Високопоставлені представники міністерства зв'язалися з послом Росії в Тирані Михайлом Афанасьєвим і висловили занепокоєння щодо дій російського дипломата. Він, зі свого боку, пообіцяв, що такого більше не буде. Однак, усупереч обіцянкам, дипломат і далі порушував вжиті карантинні заходи.

Заступник глави МЗС Росії Олександр Грушко у відповідь заявив, що такі дії "не покращуватимуть відносин з Албанією", а також пригрозив, що "цей крок не залишиться без відповіді", зауважує "Інтерфакс".

Агентство наголошує, що це третій російський дипломат, якого висилають з Албанії. Три роки тому з Албанії вислали двох росіянин, коли Тирана виявила солідарність із Євросоюзом, США і НАТО в реакції у відповідь на отруєння в Солсбері російського ексрозвідника Сергія Скрипаля.