Amazon розіграє $500 тис. і автомобілі серед вакцинованих співробітників

Серед призів, які розігрують у лотереї Amazon, – гроші, автомобілі та путівки
Фото: EPA

Американська компанія Amazon розіграє серед своїх вакцинованих працівників грошовий приз у розмірі $500 тис., автомобілі та путівки. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на копію оголошення.

Компанія вирішила організувати лотерею із назвою Max Your Vax. У конкурсі розіграють 18 призів загальною вартістю майже $2 млн. Серед них дві грошові премії по $500 тис., шість нагород по $100 тис., п'ять нових автомобілів і п'ять путівок. Раніше Amazon пропонував працівникам $80 за щеплення.

У внутрішньому листі співробітникам представниця Amazon Келлі Нантел написала, що в компанії  переконані: найкращий спосіб захисту співробітників проти COVID-19 – це вакцинація.

Конкурс Amazon відкрито для безпосередніх співробітників. Здебільшого це люди, які працюють на складах та інших об'єктах логістики, але також і з погодинною оплатою в продуктових магазинах Whole Foods Market і Amazon Fresh, а ще у центрах опрацювання даних Amazon Web Services.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У світі, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, підтвердили майже 202 млн випадків COVID-19, 4,3 млн людей померли. В Україні підтверджено 2,3 млн випадків, 53 тис. осіб померли.

За даними Bloomberg, у світі зробили 4,4 млрд щеплень проти коронавірусу в 180 країнах. Вакциновано приблизно 28,5% населення планети.