The Sun показала, де може початися третя світова війна

Глобальний воєнний конфлікт може розпочатися із проголошення незалежності Тайваню, вважають автори
Фото: ЕРА

Американский підрозділ британської газети The Sun 7 жовтня опублікував карту світу із зазначенням регіонів, де може початися третя світова війна.

Глобальний воєнний конфлікт може розпочатися із проголошення незалежності Тайваню і подальшого вторгнення Китаю. Вступ Сполучених Штатів у цю війну зробить її "найбільш руйнівною в історії", вважають автори матеріалу.

Серед інших потенційних гарячих точок The US Sun називає Північну Корею, що приєдналася до Китаю та Росії в гонці озброєнь і розробленні гіперзвукової зброї; Сирію, Іран і Туреччину. 

Також, вважає видання, причиною нової світової війни можуть стати конфлікти в Кашмірі (регіон, поділений між Індією та Пакистаном), Ізраїлі або Ормузькій протоці (нею експортують нафту і газ, видобуті країнами Перської затоки).

Контекст:

Про ризик нової світової війни через глобальну економічну кризу у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції та регіональними конфліктами попереджав у листопаді минулого року голова комітету начальників штабів Великобританії, генерал Нік Картер.

Глава Китаю Сі Цзіньпін 14 жовтня 2020 року під час інспекції корпусу морської піхоти в місті Чаочжоу закликав армію країни готуватися до війни.