Американський авіаносець Carl Vinson увійшов до Японського моря

Carl Vinson увійшов до Японського моря
Фото: EPA

Два кораблі морських сил самооборони Японії, які з 23 квітня проводили спільні маневри з авіаносною групою США на чолі з авіаносцем Carl Vinson, завершили навчання й відокремилися від інших кораблів.

Американський авіаносець Carl Vinson 29 квітня увійшов до Японського моря. Про це повідомляє японський канал NHK.

Водночас два кораблі морських сил самооборони Японії, які з 23 квітня проводили спільні маневри з цією авіаносною групою, завершили навчання й відокремилися від інших кораблів.

У неділю, 30 квітня, чи "пізніше", Південна Корея планує провести за участю Carl Vinson морські навчання із запобігання загрозі з боку КНДР.

23 квітня авіаносна група США та збройні сили Японії почали спільні навчання неподалік від берегів Корейського півострова, повідомляє японське видання Yomiuri Shimbun. Метою навчань було чинення тиску на Північну Корею в умовах випробувань балістичних ракет, що тривають.

Американський авіаносець Carl Vinson разом із кількома бойовими кораблями Японії входить до складу американської ударної групи поблизу Корейського півострова для демонстрації присутності в регіоні.

14 квітня телеканал NBC із посиланням на джерело в американській розвідці повідомив, що США готові завдати превентивного удару по Північній Кореї, щоб запобігти черговому випробуванню ядерної зброї Пхеньяном.