Американський сенатор Рубіо заявив, що США можуть увести санкції проти наближених до Путіна чиновників

Рубіо: Путін скрізь розставив лояльних до себе людей
Фото: Marco Rubio / Twitter

Американський сенатор Марко Рубіо заявив, що президент Росії Володимир Путін контролює групу чиновників та олігархів, які є його агентами впливу у світі. За словами Рубіо, російським чиновникам може бути обмежено в'їзд до США, а також заблоковано їхні активи на території Сполучених Штатів.

До початку лютого 2018 року у Конгресі США буде презентовано доповідь про російських олігархів і високопосадовців, які залучені до зовнішньої політики РФ. Фігурантам цієї доповіді може бути заборонено в'їзд до Сполучених Штатів, а також обмежено або заблоковано доступ до фінансових активів у США, заявив сенатор-республіканець Марко Рубіо у програмі "Немецкой волны" "Немцова.Интервью".

"Путін скрізь розставив лояльних до себе людей, чиї доходи і рівень життя залежать від його бажання дозволити їм стати бенефіціарами його правління. Я думаю, що з цих доповідей стане зрозуміло, що є група наближених олігархів, які контролюють національні багатства завдяки своїм стосункам із Путіним. Вони так само є його агентами впливу у світі, яких він використовує у своїх політичних і фінансових цілях", – заявив Рубіо.

Він не уточнив, кого саме згадуватимуть у доповіді. За його словами, "це неправильно випереджати події і називати імена".

"Думаю, що наслідки у США для них будуть такі: може бути заборонено в'їзд до країни, може бути обмежено або заблоковано доступ до фінансових активів. Подивимося, як реагуватиме решта світу", додав Рубіо.

Президент США Дональд Трамп у серпні 2017 року підписав закон "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" щодо введення обмежувальних заходів проти Ірану, Росії і Північної Кореї.

Закон передбачає, що протягом 180 днів міністерство фінансів, директор Національної розвідки й державний секретар США будуть змушені подати до Конгресу доповідь про російських олігархів і високопосадовців, які мають стосунок до зовнішньої політики РФ. Термін подання звіту закінчується у лютому 2018 року.