Американці дотримуються теорії, що невідоме лякає більше, ніж смертний вирок – політолог Потєхін про "кремлівську доповідь"

Потєхін: Конгрес наполягав на інших діях, але Білий дім відповів, що зараз їх не буде
Скріншот: UKRLIFE.TV / YouTube

Опублікована "кремлівська доповідь" не відповідає на запитання, які капітали її фігурантів виявило міністерство фінансів США, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" екс-радник посольства України у США, політолог Олександр Потєхін.

Влада США вирішила тримати російських високопосадовців і бізнесменів у невизначеності, заявив виданню "ГОРДОН" екс-радник посольства України у США, політолог Олександр Потєхін, коментуючи оприлюднення "кремлівської доповіді".

"Ми так і не дізналися, які капітали фігурантів "кремлівської доповіді" виявило міністерство фінансів США. Які пропонують санкції? Вони просто назвали прізвища. Білий дім офіційно заявив, що жодних додаткових санкцій США зараз вводити не збираються і наявних обмежень досить. Подальші дії вони мають намір погоджувати з Конгресом. По суті, от і все. Американці дотримуються теорії, що невідоме лякає більше, ніж смертний вирок. Так, Конгрес наполягав на інших діях, але Білий дім відповів, що зараз їх не буде", – підкреслив Потєхін.

29 січня міністерство фінансів США презентувало Конгресу "кремлівську доповідь" – список зі 114 високопосадовців і 96 олігархів, наближених до "російського режиму". У доповіді згадано всіх російських міністрів, помічників і радників президента Володимира Путіна, очільників Москви і Санкт-Петербурга, а також бізнесменів зі статками понад $1 млрд. Оприлюднення доповіді не означає автоматичного введення санкцій.

Складання доповіді вимагав закон "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" про введення обмежувальних заходів проти Ірану, Росії та Північної Кореї.