Асад позбавив сирійських біженців права на їхню власність у країні

Сирійська влада хоче роздати під забудову ділянки у районах, які контролювали повстанці
Фото: ЕРА

Президент Сирії Башар Асад підписав указ, згідно з яким власники земельних ділянок у 30-денний строк повинні підтвердити право на свою власність, інакше їхні ділянки передадуть новим власникам.

Президент Сирії Башар Асад підписав указ, який дозволяє позбавити біженців, котрі покинули країну, їхньої власності, пише газета Süddeutsche Zeitung 26 квітня із посиланням на дані МЗС Німеччини.

Згідно з указом, власники земельних ділянок у Сирії повинні протягом 30 днів з'явитися до місцевих органів влади з документами, що підтверджують їхнє право на власність. В іншому разі вони втрачають усі права на ділянки, а їхню землю буде передано новим власникам для забудови.

Міністр житлового будівництва Сирії Хусейн Арнус перш за все має намір роздати під забудову ділянки в районі Баб-Амро у Хомсі, а також низку районів у Алеппо і Харасті. Ці території були головними районами супротивників Асада.

Війна в Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди і бойовики "Ісламської держави".

У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ почала коаліція на чолі зі США. У вересні 2015 року до конфлікту в Сирії приєдналася Росія, у серпні 2016-го – Туреччина.

У лютому 2018 року глава ВПС США на Близькому Сході генерал-лейтенант Джеффрі Гарріган повідомляв, що міжнародна коаліція звільнила у Сирії та Іраку понад 7,7 млн осіб і 98% території, яку раніше контролював ІДІЛ.