Австрія викликала посла РФ через ракетний удар по Харківській області. МЗС країни заявило, що "закликає до правосуддя"

У Відні назвали варварством дії РФ
Фото: ЕРА

Посла Росії в Австрії викликали до міністерства закордонних справ, про це австрійське МЗС повідомило в Х (колишній Twitter) 6 жовтня.

Представника країни-агресора викликали у зв'язку з ракетним ударом РФ по селу Гроза в Харківській області, унаслідок якого загинула 51 особа.

"Посла Росії у Відні щойно викликали у зв'язку з учорашнім жахливим ракетним обстрілом селища в Харківській області, який забрав десятки життів ні в чому не винних людей. Напади на цивільне населення – це воєнний злочин. Винних мають притягнути до відповідальності", – ідеться в повідомленні. 

Учора після удару дипломатичне відомство також опублікувало заяву, яка засуджує "варварські" дії окупантів.

"Цивільне населення – не ціль!.. Ми закликаємо до правосуддя у зв'язку із цим обурливим порушенням міжнародного гуманітарного права, безкарності бути не має!" – написали співробітники МЗС.

Контекст:

5 жовтня приблизно о 13.15 російські окупанти вдарили ракетою "Іскандер" по селу Гроза Куп'янського району Харківської області. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що в сільському кафе під час обстрілу були поминки по українському військовослужбовцю, який загинув на фронті. За даними станом на ранок 6 жовтня, загинуло 52 особи.

Президент України Володимир Зеленський, який перебував на саміті Європейської політичної спільноти у Гранаді (Іспанія), назвав удар по Куп'янському району "показово жорстоким російським злочином". У Харківській області оголосили триденну жалобу.