Байден, Макрон, Шольц і Стармер зустрінуться в Німеччині для обговорення підтримки України – ЗМІ

Лідери країн-союзників приїдуть до Німеччини обговорити підтримку України
Фото: bundesregierung.de

Президент США Джо Байден планує відвідати Німеччину з 10-го до 12 жовтня. Про це із посиланням на урядові кола Берліна 24 вересня повідомило німецьке видання Der Spiegel.

Це буде другий візит чинного президента США до Німеччини під час його каденції. Перший двосторонній візит як президент Байден здійснив 2022 року на саміт G7 в Ельмау (Баварія), пише видання.

За інформацією Der Spiegel, федеральний уряд Німеччини планує також запросити президента Франції Еммануеля Макрона і прем'єр-міністра Великобританії Кіра Стармера до Німеччини під час перебування Байдена у країні. На зустрічі в так званому форматі "четвірки", імовірно, йтиметься насамперед про підтримку України.

Окрім того, Байден планує відвідати американську військову базу Рамштайн.

За інформацією видання Tagesspiegel, берлінська поліція вже готується до візиту високопоставленого гостя.

Контекст:

Президент США Джо Байден може ухвалити "важливі рішення" про посилення України до завершення своєї каденції в Білому домі, очікує президент України Володимир Зеленський. У Білому домі заявляли, що чинний президент США "абсолютно рішуче налаштований підтримати Україну й поставити її в найсильнішу позицію наприкінці свого строку перебування на посаді".

24 вересня під час виступу перед Генасамблеєю ООН Байден запевнив, що американська підтримка України триватиме доти, доки Україна не здобуде "справедливого й тривалого миру".