Байден не відкинув позову проти адміністрації Трампа за небажання визнавати його переможцем на виборах

За даними підрахунків, Байден лідирує у президентських перегонах
Фото: ЕРА

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден назвав безвідповідальним небажання чинного глави держави Дональда Трампа визнавати поразку на виборах США.

Кандидат у президенти США Джо Байден не відкинув, що може подати до суду на адміністрацію чинного президента Дональда Трампа через відмову визнавати його обраним президентом. Про це Байден заявив під час пресконференції у штаті Делавер.

Відповідаючи на запитання журналістів про ймовірний позов до адміністрації Трампа і управління загальних служб, яке зазвичай дає дозвіл на офіційне передання влади новому президентові, Байден сказав: "Ми цього не відкидаємо".

Політик зазначив, що судові позови можуть тривати багато часу, тому він сподівається, що республіканці з-поміж конгресменів і сенаторів, а також губернатори штатів співпрацюватимуть із його командою.

Байден назвав безвідповідальним небажання Трампа визнавати поразку на виборах США.

Основне голосування на виборах президента США відбулося 3 листопада. На посаду претендувало понад 10 кандидатів. На сьогодні головними конкурентами вважають Трампа і Байдена. Явка на ці вибори стала рекордною за 120 років – у них узяло участь приблизно 160 млн американців.

Байден 7 листопада вже оголосив що буде наступним президентом США, з перемогою його привітала група світових лідерів, зокрема президент України Володимир Зеленський. Трамп відмовляється визнати поразку і гальмує процес передання влади, але 13 листопада припустив, що в Білому домі працюватиме інша адміністрація. 16 листопада Трамп згадав про перемогу Байдена з фальсифікаціями.

Станом на 19 листопада розрив між кандидатами становив 6 млн голосів.

Офіційно переможця виборів має оголосити голова Сенату США на засіданні 6 січня 2021 року. 20 січня обраний глава держави має скласти присягу.