Байден провів переговори з Макроном, Шольцом, Сунаком та Мелоні. Говорили про Україну

Байден провів ці переговори перед зверненням, яке стосується України
Фото: ЕРА
Президент США Джо Байден 25 грудня провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком, канцлером Німеччини Олафом Шольцом та прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні.

Про це у Twitter повідомила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр.

Вона поінформувала, що розмова відбулася "в межах тісної координації щодо підтримки України".

Про розмову чотирьох лідерів писало також агентство АNSA. У замітці зазначали, що йдеться про чотиристоронні переговори за участю Мелоні. Україну заявлено як основну тему розмови.

Сайт німецького уряду додав, що під час розмови обговорювали безпекову ситуацію в Україні та подальшу підтримку боротьби України проти російської агресії.

"Усі п'ять лідерів погодилися продовжувати військову підтримку України у тісній євроатлантичній координації", – ідеться у релізі.

Байден провів ці переговори перед зверненням щодо підтримки України. Як повідомляє CNN, його заплановано на 19.00 за київським часом.

Контекст:

Шольц сьогодні оголосив про надання Україні німецьких танків Leopard. ЗМІ повідомляли, що США розглядають можливість передання Україні танків Abrams, щоб у такий спосіб підштовхнути Німеччину до постачання Україні Leopard 2.