Байден заявив, що атака Ірану на Ізраїль виявилася неефективною. Кілька ракет збили есмінці США

У ЦАХАЛ повідомляли, що Іран випустив по Ізраїлю 181 ракету
Фото: EPA

Американські есмінці, які розміщуються у східній частині Середземного моря, збили кілька ракет, випущених Іраном по Ізраїлю ввечері 1 жовтня. Про це написала The Washington Post із посиланням на джерело в Пентагоні.

Ізраїль за активної підтримки Сполучених Штатів та інших партнерів ефективно відбив повітряну атаку Ірану, повідомив держсекретар Ентоні Блінкен, проінформувала WP.

Президент США Джо Байден заявив журналістам, що ракетна атака Ірану на Ізраїль, "схоже, зазнала поразки і виявилася неефективною", його цитує WP.

Байден зазначив, що США "цілком підтримують Ізраїль". Він додав, що "активно обговорює" свої поради Ізраїлю стосовно заходів у відповідь Ірану.

Раніше глава Білого дому наказав американським військовим збивати ракети, які летять у бік Ізраїлю, повідомляв в Х спікер Ради нацбезпеки Шон Саветт.

За його словами, Байден і віцепрезидентка США Камала Гарріс стежили за ракетним ударом Ірану по Ізраїлю в ситуаційній кімнаті Білого дому.

Контекст:

В Ірані запуски ракет по Ізраїлю ввечері 1 жовтня назвали помстою за вбивство Ісмаїла Ханії (лідер палестинського терористичного угруповання ХАМАС), Хасана Насралли (лідер ліванського терористичного угруповання "Хезболла") та Аббаса Нілфорушана (іранський воєначальник).

У ЦАХАЛ повідомляли, що Іран випустив по Ізраїлю 181 ракету. В Ірані заявили, що, крім того, атакували три ізраїльські військові бази поблизу Тель-Авіва, повідомив CNN.

В Армії оборони Ізраїлю поінформували, що перехопили багато іранських ракет, але є кілька влучань у центрі й у кількох районах на півдні країни.

У ЦАХАЛ заявили, що атака Ірану "матиме наслідки".