США вважають, що Іран завдасть удару по Ізраїлю протягом найближчих 12 годин – ЗМІ

Ізраїль поки не виявив жодної повітряної загрози з боку Ірану, повідомили в ЦАХАЛ
Фото: EPA (ілюстративне)

У США вважають, що Іран готується "неминуче почати атаку балістичними ракетами" на Ізраїль найближчим часом. Про це 1 жовтня повідомив CNN із посиланням на заяву високопосадовця Білого дому.

За його словами, прямий воєнний напад Ірану на Ізраїль матиме серйозні наслідки для Тегерана.

Іран може атакувати Ізраїль балістикою протягом наступних 12 годин, імовірно, після настання темряви в регіоні, написала The New York Times із посиланням на американського військового чиновника.

Він зазначив, що Іран може також запустити безпілотники і крилаті ракети, як це зробив під час удару у квітні, який Ізраїль і його союзники майже повністю зірвали.

Водночас речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі заявив, що Ізраїль поки не виявив жодної повітряної загрози з боку Ірану, пише NYT.

Іранський вогонь по Ізраїлю "призведе до наслідків", попередив Хагарі. Водночас він не уточнив подробиць.

Контекст:

27 вересня ЦАХАЛ під час авіаударів по центральному штабу "Хезболли" у столиці Лівану Бейруті ліквідував лідера терористичного угруповання Хасана Насраллу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пояснив, що віддав розпорядження про ліквідацію лідера "Хезболли", зокрема, заради повернення додому жителів півночі країни, яких евакуювали через обстріли з території Лівану.

The Washington Post писала, що США після вбивства Насралли готуються до різних сценаріїв імовірної відповіді Ірану, який підтримує ліванське угруповання.

Увечері 30 вересня армія Ізраїлю розпочала наземну операцію проти "Хезболли" в Лівані.