Батька глави пресслужби патріарха РПЦ Кирила виявили вбитим у Підмосков'ї

Тіло 90-річного Романа Легойди виявили у місті Видному в яру біля дороги
Фото: Baza / Telegram

У Підмосков'ї невідомі вбили батька глави Синодального відділу з відносин Російської Православної церкви (РПЦ) із громадськістю та керівника пресслужби патріарха Московського та всієї Русі Кирила Володимира Легойди. Про це 29 грудня повідомили Telegram-канали "112" і Baza.

За даними Telegram-каналів, тіло 90-річного Романа Легойди знайшли в місті Видному в яру біля дороги. На тілі чоловіка виявили безліч колото-різаних ран.

"112" пише, що Легойду вбили 29 грудня внаслідок розбійного нападу. Канал також стверджує, що того дня чоловік після прогулянки з онуком поїхав у магазин і не повернувся.

У Слідкомі Росії в Московській області повідомили, що порушили кримінальну справу за фактом убивства (ч. 1 ст. 105 Кримінального кодексу РФ).

"29 грудня 2023 року на узбіччі автомобільної дороги в Ленінському міському окрузі виявлено тіло 90-річного місцевого жителя з безліччю колото-різаних ран", – ідеться в повідомленні.

Слідком не підтвердив особи вбитого, проте офіційна представниця МВС Росії Ірина Волк того самого дня у Telegram-каналі висловила співчуття Володимирові Легойді у зв'язку із трагічною загибеллю його батька.

Контекст:

Як пише "Медуза", Володимир Легойда відповідає за взаємодію Російської православної церкви із громадськими організаціями та керує пресслужбою патріарха Кирила. Він також очолює редакцію православного журналу "Фома".