Білий дім збільшив ліміт на приймання біженців у більше ніж чотири рази

Спочатку квота на біженців у США становила 15 тис. осіб
Фото: depositphotos.com
Президент США Джо Байден підписав указ, яким збільшив квоту на прийняття біженців із 15 тис. до 62,5 тис. осіб. Про це йдеться в повідомленні Білого дому від 3 травня.

На біженців із країн Африки виділено 22 тис. віз (було 7 тис.), Східної Азії – 6 тис. (була 1 тис.), Європи і Центральної Азії – 4 тис. (було 1,5 тис.), Латинської Америки і держав басейну Карибського моря – 5 тис. (було 3 тис.), Близького Сходу і Південної Азії – 13 тис. (було 1,5 тис.). Ще 12,5 тис. віз залишаться в резерві (раніше в резерві була тільки 1 тис. віз).

"На думку Конгресу, збільшення кількості дозволених допусків на 2021 фінансовий рік до 62 500 виправдано серйозними гуманітарними проблемами і в іншому відповідає національним інтересам", – ідеться в повідомленні Білого дому.

Контекст:

Попередня адміністрація США скорочувала розмір програми біженців. 46-й президент Штатів Дональд Трамп установив наприкінці жовтня минулого року квоту на приймання біженців 15 тис. осіб. Байден у квітні оголосив, що залишить цю квоту, хоча в подальшому хоче збільшити її до 125 тис. людей.